tirsdag, juni 15, 2010

Ny Odin-sosialisering

Me har vore så heldige og fått muligheten til å bli skikkelig trygg på stor hund, og ikkje minst som bur rett i nærheten. Derfor tok me igjen turen opp til John og Odin, der Odin var heime med Siv. Me banka på, og blei invitert inn i hagen.

Odin var kjempeskummel med det same. Han blei igjen fryktelig stor og voldsom då han snuste. Odin hoppa lett opp på plenen, og eg løfta opp "litle" så hu ogs kunne springe rundt der.

Det første hu gjorde var å storme bort til Siv, og kunne nesten ikkje få nok av hu. Siv trur eg har smelta heilt for hu litla, for hu fekk sitte lenge på fanget hennas.

Då hu omsider kom ned på plenen igjen sprang hu rundt og bare koste seg. Hu inviterte Odin til lek, nåke som eg ser veldig positivt ut. Odin spankulerte rolig rundt og "passa" på hu på ein måte. Hu var rimelig interessert i et eller aent som befant seg på andre sida av gjerdet, og Odin gjekk i nærheten som ein "storebror". =)

Lek blei det også, svært urettferdig sådan mtp styrke, men igen Odin var kjempeflink og bare sto og holdt til "litle" slapp. Då hu skulle prøve å ta tak i tauet igjen, brumma Odin litt, og "litle" blei ståande heilt stille ei bittelita stund før hu tok ein heilomvending og fant nåke aent å leke med.Då klokka nærma seg 19.00 måtte me dra og hente Lea, så "litle" fekk seg ein dose med ungar i Lea sin alder også. Dette gjekk veldig godt også. *phew*

På tampen kjem eit lite bilde frå då me var komne heim. Hu var heilt elektrisk i dette øyeblikket, for det va jysla kjekt å bølle litt med Tanja, slik bite i halen osv osv..


Tanja er forresten 2300 gr nå, mens "litle" er blitt større og var heile 2335 gr på søndag.
Måler jevnlig for å sjekke at hu faktisk legge på seg.
Eit lite hinder me har støtt på, er nemlig det at hu ikkje er glad i mat. Me er på god vei der, og har fått veldig god hjelp og mange råd av Britt med erfaring fra Zelante. Gode rd er dyrebare, og nåke så enkelt som at "litle" treng ro mens hu et, er ein ting eg blei gjort oppmerksom på av Britt. =) Takker for alle råd.

3 kommentarer:

Kari Anne sa...

Så flink du er til å sosialisere! :-) Eit tips er jo den derre stronda.. ka hette den nå igjen? Hellestøstronda!!

Og Anja jobber på den Kiwien med Shellen :-)

Olaug sa...

Ok, den kiwi'en ja. Men då får eg stikka oppom der på mandag. =)

Men Hellestøstrandå har eg aldri høyrt om. Den må eg jammen finna ut av litt meir omm....

Ja, man prøver så godt man kan med sosialiseringen, for eg vil jo ha ein hund eg kan ha med meg overalt, som ikkje syns alt e bare kjipt og skummelt, og ska bjeffast på, knurrast på, bitast i osv osv.. Då må eg jo gjer det eg kan for at ting ska bli bra.. I mårå e det utenfor butikken..

Kari Anne sa...

Den stronda ligge ved Tjelta og er finfine fordi den er såpass brei at det går an å gå utenom hundar ein ikkje har lyst til å møte. Og så går det kjekkare hundar der enn på Bråstein ;-)