søndag, januar 16, 2011

Frivillig “sette seg ned i utgangsposisjon” og fri ved fot

Egentlig hadde eg tenkt å prøve å få Thassie til å tilby rygging idag, frivillig. MMen så kom egentlig alt anna enn det eg ønskte. Sitt, dekk, stå, gjennom beina og tilbake 4 gonger, sitt mellom beina, springe rundt meg siden hu ikkje kunne gå gjennom beina mine.. Så fant eg ut me skulle prøve fri ved fot siden hu var så skikkelig gira på å trene ikveld.

Eg gjekk, og ho gjekk i nydelig kontakt ved siden av meg og fekk godbitar med jamne mellomrom. Av ein eller anna grunn stoppa eg bare opp, og det var klaskesitt ved første forsøk! Eg klikka og ho fekk ein kjempebelønning for dette.

Me gjentok dette, men sidan me ikkje har trent noko på sitt ved siden av meg, så hadde hu ein tendens til å sitte svært skeivt. Heldigvis enda me opp med ein kjempefin sitt ved sida av meg, og eg gler meg til me skal fortsette å trene på dette.

 

Dette gjentok me ein 5-minutters periode seinare på kvelden også, med større prosentdel av rektige sittar. Glede meg te å ta denne med meg utenfor og trene vidare der både med og uten forstyrrelsar. =)

2 kommentarer:

Kari Anne sa...

Når du kjem ned hit til helga, skal eg vise deg bakpartskontroll som igjen blir til innkomst :-)

Olaug sa...

oooh, så kjekt. Det glede eg meg kjempemasse til. =) Eg gleder meg også til å vise alt det me har fått til, og eg håper du ser at eg har fått det der "klikkerfenomenet" inn i hu, at hu tilbyr meg fleirne ting for å finne den rette.. Altså den tenkande hunden.. =)