tirsdag, mai 24, 2011

Venstrevendingar og lineføring

Eg blei rimelig inspirert av Carita og Oliver sitt innlegg ikveld, og pakka samen både boks, leiker, godbitar og klikkar då eg såg at vèret ikkje var haustprega lenger.

Me rusla nedover til grusbanen attmed kyrkja der det sto ein gravemaskin ikveld. Av ein eller aen grunn syns Thassie denne var litt ukul, så eg bestemte meg likesågodt å trene der. Eg lot hu få snuse godt på den før eg gjorde meg klar til økta vår.

Eg hadde is i magen, og fekk klikka for kontakt etter ei lita stund. Dette aukte så i frekvens, og eg fekk sjans til å dra fram den fantastiske rosa pipeleika som me fekk av Kari Anne forrige gong, og fekk intensiteten opp på hu.

Eg tok bandet og begynte å gå, og hadde ca 6 vendingar der hu ikkje fulgte med meg, så hadde eg kontakten med henne og eg fekk inn mange klikk/godbit for nydelig lineføring. Me hadde høgrevendingar og venstrevendingar og hu kasta nærmast bakparten inn på sistnevnte og eg kunne endelig fiske fram rosa leika igjen og kaste den som belønning. Hu var heilt i hundre for dette, og heiv den opp i veret sjøl før hu kom galopperande tilbake til meg med den. Eg drog den langs bakken for å gjere den endå kjekkare. Me gjentok heile denne omgangen 5 gonger med varierande forstyrrelsar som bilar, vind i tre, folk som gjekk forbi, tuting, syklistar, ungdommar som prata både høgt og lågt(og som ikkje alltid er lika kjekt).

Etter ei lita snusing som avkopling, drog eg fram boksen, og hu klaska begge frampotane på den. Eg ga hu ein godbit, og stilte meg opp ved siden av henne mendan hu åt den, og begynte å flytte på meg, venstrevendningar. Hu heiv bakparten etter meg mens eg flytta meg til høgre, og me hadde ei lita leikeøkt etter at eg hadde toke vekk boksen og prøvd uten. Det var akkurat same resultat, hu var med meg til venstre med ein gong eg satte foten 90 grader foran henne….. Løøøvely!!!

Me rusla heim etterpå, og fleire gonger på vei heim kom hu på sida av meg, og gjekk fint ved fot med kontakt. Eg måtte jo belønne for det, men ingenting anna. Eg var jo så fornøyd.. =)

4 kommentarer:

Kari Anne sa...

Du er altså så flinke!!! :-)

Det er så kjekt å lese at du får det til, og at sjølv om du måtte vente på kontakt, så ga du deg ikkje :-D

Is i magen er lurt å ha, så klikk til deg for det :-)

Olaug sa...

ja, med henna er det tydelig eg må ha is i magen, og ikkje minst ha det som prioritet at eg jobber med kontakt aller først. Då har eg større sjanse for å lykkas aleine også, og i andre samenhengar.

Gerd Marit sa...

Flinke dere!

Kontakttrenign er første pri her i gården også - og kanskje det har løsnet litt - må ihvertfall trenes på det som alt annet - så velkommen i klubben :)

Olaug sa...

hehe, ja det er jo ufattelig herligt å vita at eg ikkje er aleine om det, så det må jo jobbast med som alt aent. =) Satser på at me klare det dei fleste gongene å opparbeide kontakt, for då gjer det virkelig treningen så møje enklare..