søndag, november 05, 2006

takk = kom og gi meg gjenstanden du har i munnen

Me har hatt ein liten lek gåande i helga. Han elsker dratauet sitt, og går ofte med dette i munnen dersom me entrer rommet eller han bare rett og slett blir glad for at me er der. Dei siste dagane har eg sagt takk akkurat i det han har sluppe tauet anten i fanget mitt, eller i handa mi, eller nr eg tar i det. Eg seier bra, og kaster det opp i lufta til han igjen. Dette har då gjort til at han kommer til meg med det, eg seier takk, og han slepper det hjå meg, altså enten i handa, fanget eller på golvet rett forran meg. Ikkje alle gongene har han fått det igjen med ein gong han har sluppe det, men eg har gitt han ny kommando, som t.d sitt, og når han har såte perfekt den tida eg i utgangspunktet hadde sett føre meg seier eg BRA og kaster det til han. S leke han litt med det, kommer mot meg, og eg seie takk, og det same skjer. Eg kan nokre gonger seie takk, bra og han får det igjen 3-4 gonger alt ettersom, for så å gi kommando slik at han må jobbe for å få tauet. Eg vett ikkje kaffor eg gjer det på den mten, men eg tenke at siden eg gjer det slik, så får han ingen indikasjon på at me skal alltid gjer det f.eks 3 ganger, før kommandoen komme.. jaja, diskutere dette også med Kari Anne trur eg..

2 kommentarer:

Kari Anne sa...

Syns du gjer ein kjempejobb, Olaug! Her i heimen kan nå Ayla det same som Joey kan:"Kor e pinnen" betyr at hu ska finne og komme med det hu sist hadde i munnen.
"Kom med pinnen" betyr også at hu skal komme te meg med det hu har i munnen akkurat då. F.eks tøffelen min som ho fremdeles stjeler og springer inn i buret med.. Forskjellen fra nå og før er at om me ikkje tar den fra henne, sovner ho bare oppå han. :-)

Du gjer heilt rett med det du holde på med...

Olaug sa...

Det e godt å høyra. For det blir på ein måte "stå foran meg, eller kom til meg, avhengig av kor du e hen, slepp det du har i munnen for nå skal eg ha det" kommando. men, eg vil kunna ha ein slik "slepp"-kommando på ting.