tirsdag, september 14, 2010

Puddelutstilling/ Ausstellung

For ei god stund tilbake bestemte me oss for å prøve oss ein gong i utstillingsringen, meg og Thassie. Me skulle stille på søndag 12/9 og hadde oppmøte kl 10. Lørdagen hadde eg planlagt skulle gå til bading, føning og klipp til valpeløve.... Ja, eg hadde planlagt det, men det fekk eg jo ikkje tid til. Klokka blei veldig masse før eg i det heila fekk begynt å bada Thassie.
Hu er virkelig ein drøm dusje, litt meir kaos og lek når hårfønaren kjem fram, men det er KJEMPEVIKTIG for meg at hu ikkje syns dette e så pyton at hu mister halen og blir overtrampa liksom.

Då me hadde fått pelsen tørr, skulle maskinen brukast først. Snute og potar blei tatt bortimot ukomplisert. Siden Thassie ikkje er vant til saksa var det litt løyen lyd for hu då eg skulle forme pelsen. Thassie var veldig trøtt då, og la snuten over armen min, og lukka augene. Stakkars... Då følte eg meg skikkelig råten, så eg avslutta heile greia.. Det er ikkje såå viktig for meg at hu er i rett klipp, me skal jo ikkje drive med utstilling heller. Dette skal jo bare var for løye..

Me sto ikkje opp spesielt tidlig, og hadde akkurat et kvarter igjen til oppmøteklokkeslettet då me satte oss i bilen.
Eg tok inn alt samen, børsta over Thassie, og tok til å vente på vår tur. Me fekk ein god del blikk der me sto som einaste tofarga puddel, men det gjorde ingenting. Både foran og bak oss sprang lettare stressa handlerar og rykka i og kjefta på hundane, nåken reiv de også i øyrene og de aller fleste hadde strupen stramt på halsen. *grøss* Der sto eigerar som friserte både her og der, som sto og kløyp hundane i halsen for at de skulle stå fint, som shysja på dei osv osv. Me sto kun og observerte...
Hundane knurra, boffa, bjeffa og peip. Thassie lagte ikkje ein einaste lyd, men sto bare å såg på hu også. Til tider la hu seg ned og slappa av. I ny og ne børsta eg pelsen hennar opp igjen, sidan eg ikkje visste kor lenge det var igjen til vår tid.


Hu fekk seg også ein liten pause i buret, for å bearbeide alle inntrykka, og var god og klar då hu fekk komme ut igje

Plutselig ropte dei vårt nummer, og me gjekk inn i ringen.

Alt utenfor forsvant bare, og eg konsentrerte meg bare om å gjer det som eg skulle.
Eg kryssa fingrane for at me ikkje blei heve ut av ringen pga fargane, men dommaren var veldig grei. =) Thassie syns ikkje dette var det kjekkaste, og det toppa seg då dommaren skulle sjekke tennene. Det blei bittelitt ekkelt for hu.


Me blei bedde om å springe i ei bein linje fram og tilbake, og me gjorde det. Thassie hoppa på kvalpavis, og eg skjønte jo fort at EG sprang, og hu klarte ikkje trave då.. Jaja, det var min første gong i ringen  også.. =)

Resultatet av dette og kritikken fra dommaren blei altså denne:
"5,5 month black and tan with curved head, well developed for age, would like more neck, low tailset, moves with lots of energy. Official not accepted colour".

=) =) =)


Etterpå gjekk meg og Kari Anne og lufta kvalpane våre på ein liten sidevei til Sørbøhallen. Dette var kjempekjekt, og dei sprang og herja. Emil var sååå fantastisk og ga Thassie det møtet med stor kvalp som hu trengte. Han var rolig og fornuftig, og til tross for at dei sprang ganske heftig, var han veldig forsiktig og trødde ikkje på hu. =) Thassie storkoste seg og det såg ut som Emil og gjorde det.

4 kommentarer:

Monica - Colour makes people sa...

Så kjekt at dere har prøvd dere i ringen. :) Vi var faktisk også på vår første utstilling samme dag som dere. ;) Forstår jeg det slik at tofarga ikke er offisielt godtatt som rasefarge?
Jeg syns dere klarte dere fint til å være første gang i ringen. :) Det er nemlig en kunst å være en dyktig handler, jeg er langt derfra. ;)

Olaug sa...

Ja, det stemme ang fargen. Thassie er godkjendt som reinrasa puddel, men ikkje med godkjendt farge.. Men det jere meg ingenting, for eg har jo blandt dei mest unike pudlane i Norge. =)
Det var vanskeligare enn eg trudde det skulle vera i ringen, og det blir nok med denne gongen. Nå er Thassie også klipt ganske masse ned, som ikkje passer seg på utstilling, men det va ein grei erfaring. =)

Kari Anne sa...

Dåkken var så skjønne, atte :-) Flinke, flinke søster mi! :-)

Olaug sa...

Det va så godt å ha med seg støtte og atte. :D