fredag, september 03, 2010

Andre sosialiseringskveld

Ikveld hadde eg med meg Anders og Lea på sosialiseringskvelden. Intensjonen var jo at han skulle ta bilde mens me holdt på, men ein travel 3-åring tillater ikkje det. Likevel blei det nåken få bilder, så det får var med det....

Idag skulle kvalpane få møte folk. Me fekk informasjon om koss dette skulle skje, og eg såg mitt snitt til at dette ville få Thassie til å tisse fordi hu blir så oppspilt av å møte folk.. Thassie elsker nemlig folk, og er blitt ein liten gla-tissar. Me har funne ut koss me skal handtere dette, og prøver å praktisere dette på aller beste måte.

Det satt 6 stk i sirkel då eg kom bort med Thassie og slapp hu.
Alle fekk beskjed om å ikkje helse/kose eller gi nåke som helst respons. Thassie fauk rundt i sirkelen til alle og einkvar og tok tunnel under armane deira om dei ville det eller ikkje..

Skjønna jentå... Iveren avtok etterkvart, og eg fekk belønna for at hu kom til meg og tok kontakt. Dette blei gjort to gonger før det var neste hund sin tur.

Eg fekk beskjed om at eg virkelig hadde lukkast med å sosialisere hu på folk... =) Eg fekk også ein kommentar på at det var fryktelig kjekt å sjå ein puddel som IKKJE var redd for folk, men som ville ha kos og klapp.... Så eg ser meg fornøyd med den seansen.

Etterpå kom det kvalpar fra 9 veker og opp. Alle ganske tålige, skeptiske og relativt tilbakehaldne. Me hadde fått beskjed om før me begynte at alle holdt sine godbitar til sine hundar, då me skulle sitte slik i ring og enten leike med dei kvalpane som var der, eller gi dei godbit. Eg hadde godbit alle gongene, men eigerane hadde IKKJE truffe med godbitvalget.....
Eg hadde som vanlig ganske masse forskjellig, alt fra makrell på tube, kjøttkaker, tørrfor kattemat, blaut kattemat, pølse.... Eg spurte eigerane først om eg kunne dra fram nokre av mine eigne godbitar, og då blei det jammen fart i desse kvalpane som trengte folkesosialisering. Det var så bra greier at dei ville jo nesten ikkje vekk fra meg.. :D

Etterpå skulle me la forskjellige kvalpar møtast og bli kjendt. Ein setter skulle møte ein herlig svart shaefertispe, men setteren blei ganske for voldsom for hu. Setteren blei tatt vekk, og Thassie skulle møte henne seinare... Så fekk Shaeferen (Joy) møte ein utrulig skjønn klump av ein Berner Sennen hund... Dei fant tonen etter kvart, og det var tid for Thassie sitt møte. Med ein gong såg me at setteren blei for masse for hu, pesingen var feil, setteren var rett og slett for intensiv, så hu skulle heller få møte Shaeferen Joy. Dette sa klikk med ein gong, dei sprang og leika og hadde det såå kjekt ilag. Etterpå kom Berner Sennenhunden også og joina leiken, og Thassie storkoste seg med dei små kvalpane på 9 veker..

Så ja, Thassie er ei spak jenta, men ikkje av dei aller verste... Setteren turte knapt sjå min vei før eg ga hu godbitane mine, Berner Sennenhunden viste også tyyydelig teikn på at folk va ukult med å nærme oss i ein stooor boge. Me blei då bedt om å sette oss på rekke istaden for.. Det trengte me ikkje me Thassie, og derfor e eg veldig fornøyd med det. :D

I bilen heimover sov hu som ein stein, hu fekk sprunge godt med både Joy og BS'en, og har til nå hatt ein rolige kveld heime.. Godt fornøyd ser det ut som.

4 kommentarer:

Kari Anne sa...

Sånn sosialiseringsopplegg kunne eg tenkt meg til Emil også, men slikt var der ikkje då eg gjekk kvalpekurset.. Men på søndag skal me gå tur i lag med ein voksen labrador som visstnok er rolig og fornuftig, så det skal bli kjekt :-)

Du gjer jo så god jobb, og det er så flott at du seier fra om koss Thassie er i stadenfor å bare kjøre opplegget til instruktørane ! :-)

Olaug sa...

vern om dine favorittbiter er det jo nåke som heiter, så det e jo min hund, og eg tillate heldigvis ikkje ka som helst.. =) Det har eg nemlig lert av min mintor.. Eg vett jo ka eg vil med hu, så eg har og lert at ingenting skjer om eg ikkje seier fra.. :D

Håpe det blir et perfekt møte og tur kommande søndag for deg då. =)

Monica - Colour makes people sa...

Jeg er helt imponert! Høres virkelig ut som et bra opplegg de kjører. Det var nok her jeg skulle gått på kurs med min forrige hund....Fokus hundeskole er på langt nær like proffe!

Olaug sa...

Ja, opplegget er ganske bra det. For vår del ser eg at eg helst må til å sette begrensningar for Thassie sjøl, for hu er nemlig ikkje vant til altfor masse på ein gong, men det også kommer seg.
=) Det er iallefall til å anbefale, eg syns det e veldig kjekt å delta på både kvalpekurs og sosialiseringskurs..