fredag, august 27, 2010

teorikveld og kvalpesosialisering.

Mandag som var, var det dags for første kurskveld, og teori. Teorien ga meg ingen umiddelbare aha-opplevelsar, men det var veldig greit å få repetert ein go del av det.

Me hadde ei fantastisk god kontakt-trening dagen etterpå.

Fredag var huka av for kvalpesosialisering, der me samla oss i sirkel rundt instruktørane då klokka bikka 18. Me blei informert om koss denne timen skulle foregå, og me fekk deretter beskjed om å ta hundane ut av bura rolige. Thassie var rolige heilt til hu kom ned på asfalten. Då var det masse som skjedde, men me klarte likevel å få inn nokre klikk for kontakt.
Me blei bedde om å sleppe hundane laus og gjorde så dette. Thassie er IKKJE glad i innpåslitne hundar som ikkje lar hu få fred, så mesteparten av første sleppet foregjekk under bilen for Thassie sin del. Heldigvis skulle gruppa delast i to etterpå, slik at dei som var forsiktige/skeptiske kunne gå samen, mens dei som brauta seg innpå dei andre fekk gå ilag for seg sjøl...

Dette gjekk strålande for THassie sin del, for då fekk hu jammen fred. Hu var vel av dei freidigaste av dei forsiktige, og det syns eg var godt for vår del.
Me hadde masse klikk for kontakt, både med andre folk/hundar langt i frå oss, og etterkvart som me nærma oss andre, så fekk me desto meir klikk.
Eg fekk også generalisert sitten hennar. =)

På slutten av denne siste økta såg eg interesser falt for dei sprekkgode godbitane eg hadde med meg. Men med ein gong eg anten rygga, eller prøvde å leke med hu, var hu kanonklar igjen. =) Trur eg skal kombinere både godbitar og lek som belønning i vidare trening.

Me hadde også ei god økt med trening ut av buret. Eg ga hu masse klikk for å ligge i ro mens eg styrte på med buret på forskjellige måtar. Både tok i døra, låste opp, lukka opp døra og til slutt tok på hu bandet. Heile tida låg hu puttens i ro. Djisess men det e kjekt med glupe puddel.

Rett før instruktørane avslutta siste kontakt-trening begynte Thassie å bite i bandet sitt, og eg ga beskejd om at eg ville ha hu inn i buret for nå var det nok for hu. Hu skulle bare tulle med bandet, så eg løfta hu derfor opp og bar hu til bilen. Eg satte hu baki, slik at hu sjøl kunne gå inn i buret. Godbitdryss, og hu la seg ned. Sov som ein stein då eg skulle til å kjøre derifra, og eigar som er sprekkgira på meir trening..
Kan tru dette ga meirsmak... Mitt første kurs, og min første kvalpesosialisering.... Dette har eg lyst å gjer meir av..

3 kommentarer:

Kari Anne sa...

Ååååå... Ja, sånn er det å gå på kurs med hund som får det til ;-) Det er ein så deilige følelse at det går nesten ikkje an å beskrive det!! Ein blir liksom litt EKSTRA glad i hunden sin etterpå, hvis det i det heile tatt var mulig :-)

Dåkken e så flinke, atte! Stolt øve deg så klarte å ta hensyn te at Thassie hadde fått nok, og det er nåke du komme te å få god nytte av seinare, det at hu ikkje er vant te å bli heilt på styr i lag med andre hundar :-)
Hu komme te å bli DEN perfekte voksne hunden!!! :-)

Monica - Colour makes people sa...

Høres ut som dere begge har hatt det kjekt på kurs. :) Hvilket kurs går du på?

Olaug sa...

Kari Anne; Eg har jo så fryktelig god mentor vettu;) Men ja, det stemme, ein blir ekstra gla i hunden etter kurs og ikkje minst motivasjonen som auker så bra.. =)

Monica; Det er til å anbefale på det sterkaste. Eg har aldri gått kurs før, men kan love at dette blir ikkje det siste.. Me går på kvalpekurs i regi av Siddis Hundeskole, og på kvalpesosialiseringen de har der. =) Kjempekjekt.. =)