fredag, juli 23, 2010

Thassie og hønemøte

Idag var me nede i Hellvik og henta 4 stk høner av rasen Maran.

Maranhønene er ein halvtung rase(hønene blir mellom 2,5 til 3,1 kg) som legger store og mørkebrune egg. =) Me gleder oss til dei kjem.
Me hadde vore så heldige å fått kjøpe nåken som var litt eldre (8-10 veker) enn det som vanlig er, og me kan sjå fram til egg om et par månadar grunna dette.

Då me kom heim, strakte Thassie seg så lang hu var bort til buret med hønene i. Hu syns detta va veldig nytt og var rimelig usikker på dessa dyrå inni der, men nysgjerrig nok til å komme så nærme hu klarte fra avstand. =)

Eg tok hu med i buret deira, og hu fulgte villig med.

Inne i buret var det nett som om hu aldri hadde gjort nåke aent enn å gå med høner, så det kan så lovande ut med tanke på å ha dei gåande fritt i hagen. Maranhønsa kan nemlig ikkje fly, men eg trur nok at dei for all del kan flykte om dei set det føre seg.
Thassie syns hønene var kjempespennande, og sat lenge og betrakta dei rare fuglane som var utanfor rekkevidde.
Hu har fleire gonger vore med inn i buret idag, og er like avslappa til hønene som hu var første gongen hu blei med inn.... Verre er det med avføringen deiras, den er ikkje like "uinteressant". hehehe..

3 kommentarer:

Monica - Colour makes people sa...

Gratla med hønene! :) Det er kjempekjekt, har selv vokst opp med høner og vært veldig aktiv i raseklubben, deltatt på utstillinger m.m :) Vi har hatt mange forskjellige raser opp gjennom åra, men vi har aldri hatt Maran høns, utrolig fine farger på de. :) Koselig med høns :)

Olaug sa...

Tusen takk for det. =) Ja, eg blei ganske overraska over koss koselig det va med dei når me endelig fekk dei heim. Komme te å kosa oss masse med dei.. =) I tillegg til å var godt egna som tamhøns pga sitt rolige lynne, så syns eg dei va så fine i fjøra også. =)

Kari Anne sa...

Så fine dei er! :-)