fredag, mai 27, 2011

Fredagstrening

Idag satte eg opp 5 kjegler i hagen i samanheng slik at me kunne gå i timasvis om me hadde kunna det.

Det var 90 grader venstre, heilomvending venstre, 270 grader venstre, 90-stopp-90, 90 venstre fram. Denne gjekk me to gonger kor me avslutta med 2 firkantar med 90 vendingar.

Me hadde oss ein liten pause og medan me hadde den fann ho ut ho skulle dytte på kjeglene så dei velta.. whuuuupsi, slikt kan me ikkje ha noko av, så me gjekk banen ein gong til før eg rydda dei vekk..

Hu er suuper i hagen, neste gong må det bli på grusplassen me prøver oss, så det blir spennande..

 

Ellers så sto det ein rockering ute, og eg hadde 7 godbitar igjen i veska. Eg såg muligheten for å lære henne å hoppe gjennom ein slik ein, ikkje veit eg om eg ein gong får bruk for det, men artig var det iallefall. Først skjønte hu ikkje heilt kva ho skulle med den, så hu brukte framlabbane og dytta borti den. Når ho ikkje fekk uttelling for dette, så gjekk hu gjennom den. Etter 4 repetisjonar, løfta eg den 10 cm frå bakken, og då begynte ho å trø på den, før ho fann ut at ho skulle gå over denne gongen også. Siste gongen fekk ho eit aldri så lite byks også.. Smilefjes med åpen munn  Skal prøve å filme når eg kan flytte den litt høgare over bakken slik at ho faktisk hoppar.. =) Kjekt..

onsdag, mai 25, 2011

180 graders vending, stopp-90-stopp, 270 venstre og fvf

Det er 9 dagar sidan me starta med å lære inn venstrevendingar, og har til tross for masse stygt ver fått nokre gode treningsøkter ute, både her og der.

Og slik ser det ut når me prøver oss uti hagen, med ein labrador som står å brøler litt lenger nedi gata.. Ser Thassie ser den veien nokre gonger.. Men ein plass må me begynne. =)

fri ved fot og litt venstrevendingar

tirsdag, mai 24, 2011

Venstrevendingar og lineføring

Eg blei rimelig inspirert av Carita og Oliver sitt innlegg ikveld, og pakka samen både boks, leiker, godbitar og klikkar då eg såg at vèret ikkje var haustprega lenger.

Me rusla nedover til grusbanen attmed kyrkja der det sto ein gravemaskin ikveld. Av ein eller aen grunn syns Thassie denne var litt ukul, så eg bestemte meg likesågodt å trene der. Eg lot hu få snuse godt på den før eg gjorde meg klar til økta vår.

Eg hadde is i magen, og fekk klikka for kontakt etter ei lita stund. Dette aukte så i frekvens, og eg fekk sjans til å dra fram den fantastiske rosa pipeleika som me fekk av Kari Anne forrige gong, og fekk intensiteten opp på hu.

Eg tok bandet og begynte å gå, og hadde ca 6 vendingar der hu ikkje fulgte med meg, så hadde eg kontakten med henne og eg fekk inn mange klikk/godbit for nydelig lineføring. Me hadde høgrevendingar og venstrevendingar og hu kasta nærmast bakparten inn på sistnevnte og eg kunne endelig fiske fram rosa leika igjen og kaste den som belønning. Hu var heilt i hundre for dette, og heiv den opp i veret sjøl før hu kom galopperande tilbake til meg med den. Eg drog den langs bakken for å gjere den endå kjekkare. Me gjentok heile denne omgangen 5 gonger med varierande forstyrrelsar som bilar, vind i tre, folk som gjekk forbi, tuting, syklistar, ungdommar som prata både høgt og lågt(og som ikkje alltid er lika kjekt).

Etter ei lita snusing som avkopling, drog eg fram boksen, og hu klaska begge frampotane på den. Eg ga hu ein godbit, og stilte meg opp ved siden av henne mendan hu åt den, og begynte å flytte på meg, venstrevendningar. Hu heiv bakparten etter meg mens eg flytta meg til høgre, og me hadde ei lita leikeøkt etter at eg hadde toke vekk boksen og prøvd uten. Det var akkurat same resultat, hu var med meg til venstre med ein gong eg satte foten 90 grader foran henne….. Løøøvely!!!

Me rusla heim etterpå, og fleire gonger på vei heim kom hu på sida av meg, og gjekk fint ved fot med kontakt. Eg måtte jo belønne for det, men ingenting anna. Eg var jo så fornøyd.. =)

torsdag, mai 19, 2011

Bakpartskontroll utan “boks”

Ikveld har me altså jobba vidare på bakpartskontroll og tok første gongen å jobba ho inn mot mi venstre side. Eg sto i ro, medan hu forflytta bakenden sin og enda opp på mi venstre side. Dette tok hu svært kjapt, og andre økta hadde eg som kriterie å “ta venstre vendingar” der der eg heile tida plasserte meg ved sida av boksen og ho hadde potane i “midten” av boksen.

Den tredje økta foregjekk på same måte, med vendingar til venstre slik at ho heile tida måtte forflytte bakenden inntil meg. Og 4 økta tok me vekk boksen.

Slik er 2. repetisjon etter dette som eg heldigvis fekk filma. =)

“utan boks”

onsdag, mai 18, 2011

Bakpartskontroll vidareutvikling

Å høyre med sin mentor om korleis vegen vidare bør forekomma er slettes ikkje det dummaste ein kan gjera, for då blir plutseleg bakpartskontrollen sjåande slik ut. =) Dette er 5 økta ikveld med à 10 godbitar, og 2. gongen eg prøver meg på å få henne til å flytte bakparten sin rundt når eg tar eit skritt til høgre.

 

bakpartskontroll

bakpartskontroll del 2

tirsdag, mai 17, 2011

17. Mai og barnetog

Idag hadde eg bestemt meg for at dersom det var greit nok vèr, så skulle Thassie få bli med å gå i barnetoget. Hadde hu syns dette var skikkelig ukult, hadde det ikkje vore verre enn at eg trakk meg vekk slik at hu likevel kunne få sjansen til å ha ein OK opplevelse..

Men dette gjekk over all mi forventning. På vei opp til start traff me mange folk, hundar, barnevogner og andre ting og tang. Hu gjekk som hu aldri skulle gjort noko anna, og satte seg ned då me sto og venta på å komme inn i toget.

Eg såg med ein gong at å gå inni folkemengden ikkje var det heilt store for Thassie. Halen gjekk ikkje så veldig langt ned, men litt meir opp enn bare vannrett.

Så eg trakk meg ut til sida, slik at me gjekk attmed folka som sto og såg på toget. Dette var storarta for hu, og halen kom opp godt over ryggen igjen. Ho trippa og såg ut til å storkose seg.
Det sto mange hundar med eigerar ved sida av veien, og til tross for at 4-5 stykker gjorde utslag mot oss, så mista hu ikkje halen, men gjekk bare vidare. Det kom ikkje eit einaste pip/bjeff fra henne under heile marsjen.

Eg høyrte mange kommentarar om henne, folk peikte på ho og kommenterte både farge, halsbånd og sløyfe. Smilefjes med åpen munn

17052011121017.mai tog

Anders kommenterte også kor mange som faktisk la merke til ho og kom med komplimenter.
Eg såg også ein utrulig trist ting, der det var ein liten dachs som kom med et bjeff mot toget, og eigaren tar heile hovudet i handa, klemmer til og drar hunden opp mot seg så den mister bakkekontakt med frambeina medan ho kjeftar så eg høyrer det heilt bort til meg. Eg måtte gi beskjed til Anders om å sjå på det også, for eg kjendte eg blei skikkelig brydd. Stakkars hund! Eg er glad eg ikkje har et slikt hundehald!

170520111221

Toget avslutta nede på fotballbanen, og me blei ståande å sjå litt medan resten av toget kom inn på stadioen.

170520111222   170520111223

Me var svært heldige med vèret, det regna bare såvidt nede på fotballbanen, og me rusla heim for å få ein god frukost. Thassie sovna under bordet, noko ho aldri plar gjere. =)

Etter ei lita stund heime reiste me innover til Stavanger til søster til Anders. Der var også “farfar” som er skikkelig stas. =)

Og her nokre bilete derifrå.

Det brydde ho ikkje med rullestol.

17.mai 1 Thassie17.mai 2 Thassie17.mai 3 Thassie17.mai 4Thassie

Inne slappa ho veldig godt av då ho fekk ligge på jakken min <3

17.mai 5 Thassie17.mai 6 Thassie

17.mai 7 Thassie

Kjekt å utforske ny hage. =)

17.mai Thassie

Godjentå mi Smilefjes

mor og Thassie

mandag, mai 16, 2011

Prosjekt bakpartskontroll

Thassie har slettes ikkje vore klar for mi trang til ein rolig dag etter helga si strabasiøse aktivitetsnivå. For mange er dette heilt vanlig helgeaktivitet, men ikkje for meg.

 

Så hu blei noko leiken og utforskande og klarte ikkje finne roen. Eg tok med meg ei treplate på kjøkkenet, fann fram klikkar og godbitane som vart igjen etter helga, og satte meg på golvet for å vente på hennar kreativitet.

Og eg trong ikkje vente lenge. Med ein gong eg hadde kasta plata på golvet, sprang ho bort for å undersøke. Då klikka eg og ho fekk godbit, bare for at ho skulle skjønne at me skulle jobbe med den. Det varte nokre sekunder før ho sprang bort til den igjen, men då eg ikkje klikka for at ho berre snuste, satte ho likesågodt foten på, og fekk klikk og godbit.

Ho var kjempevillige til å arbeide for desse godbitane idag, og eg avslutta det heile etter 12 minutter, der ho 3 forskjellige plassar endte opp med å ha begge beina på plata.

Eg kunne gjerne holdt på lenger, men fann ut at eg måtte rådføre meg med min mentor først, Kari Anne, om korleis eg skal gå vidare herifra.

Det var kjekt å sjå kor raskt ho tok dette, i og med at eg har både brukt klikkar og “bra”, og IKKJE MINST har vore svært flink å leda henne i vårt arbeid (noko som eg har lagt av meg), så er det deiligt at ho har falt på plass som klikkarhund. =)

Rallylydighetskurs

I helga var det duka for Rallykurs, og det starta fredag kl 18-21. Kjente det hadde vore ei hard veke på jobb, men hadde likevel god konsentrasjon heile økta.
Lørdag møtte me opp kl 10 og starta ute med å ta ein og ein hund ut for å vise lineføring og sitt/dekk og bli. Det var eg og Thassie, Edel og Lady (storpuddel), Sunniva og Pia(toypuddel), Gerd Marit og Cora(pinscher), Anne Cathrine og Nova(cocker spaniel) og Gunn og Embla(rottweiler).

Me hadde jo ikkje nåke inne, men eg var særdeles fornøyd med Thassie for at hu klarte å arbeide til tross for at der sto ganske mange folk og såg på, det var ein heilt ny plass, ikkje spesielt varmt, gras rett attmed pluss pluss. Eg fekk mine fokuspunkt og det var å halde handa vekke fra godbitveska, gå langsomt (då det viste seg at Thassie fulgte mykje bedre med då) og gi godbiten heilt nede slik at ho slapp å strekke seg etter den.
Etter at alle hadde vist fram det eine og det andre, gjekk me inn for å ta litt teori. Det regna ganske så bra, og me drøyde an det me kunne før me måtte ut igjen. Ikkje det at det hjalp på regnet, men då var me alle saman veldig klar for arbeid.
Me vart delt i 3 grupper på 2 og skulle bytte på å ha hunden ute. Thassie blei ganske fort våt, etterfulgt av kald, men klarte likevel gi meg masse og jobbe godt.
Etter lunsj fortsatte me, og Thassie hadde ei teit økt der hu ikkje ga nåke som helst. Eg jobba virkelig for å få hu med, men det varte kanskje 2 sekunder, så var ho poff vekke for meg igjen. Frustrasjonen og ønske om å gi opp kjem særdeles raskt hjå meg, og ho fekk kome i bilen i ein forrykande fart. Då det igjen var vår tur, fekk eg kanongod hjelp av Kari Anne til å få ho med, og me gjekk både høgresvingar og slalom og hadde ein suuupergod økt. Så var det rett opp igjen, og målet om å nå rallystart var der igjen..
Etter endt dag var både eg og hund ganske slitne, og det freista lite med både matlaging og andre hus-ting… Så det blei med å slita sofaen.
Søndagen var motet oppe igjen, men dag 2 skulle vise seg som utfordring på mange måtar. Eg måtte igjen jobbe hardt for hennar oppmerksomhet, men denne dagen var iallefall veret på vår side, og gjorde til at eg endte opp tomatrød i ansiktet og heilt utslitt. Kari Anne hjalp oss igjen vidare med både kontakt og lineføring, og det blei sjåande ut slik som videoen under. Thassie og eg er heilt i byrjinga av all lydighet, og derfor ser dette slik ut..

ScreenHunter_01 May. 16 19.59

Oppsummeringen etter siste dag er likevel ikkje den aller verste til tross for at me ikkje har kome så långt i lydighetstreningen. Thassie kan (når eg jobber rett) gi og gi i 8 minutter, hu går fleire steg i lineføring på heilt ny stad med andre folk til stades og med leik som belønning. Me har fått gode instrukser på koss me skal arbeide vidare og eg gler meg til eg får energi nok til å begynne for fullt.
I morgon er det 17. Mai, og i den forbindelse har Thassie fått seg nytt halsbånd, som eg sydde ikveld. Og ei lenke som eg også fiksa. Om ikkje veret er godt nok for at hu blir med i morgon, så får ho iallefall gått med det her heime. =)
klar for 17. mai